Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z czekolady z białym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleczna czekolada 75 gram
mleko 4 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 300 ml
biała czekolada 50 gram
cointreau 20 ml
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z czekolady z białym sosem

Czekoladę mleczną posiekać, roztopić w mleku. Wlać do miski, dodać przyprawę do pierników i żółtka, wymieszać i wystudzić. 200 ml śmietany ubić, dodać do masy czekoladowej, gładko wymieszać. Mus przykryć, chłodzić 8 godzin. Białą czekoladę posiekać, rozpuścić w 3 łyżkach gotującej się śmietany. Zdjąć z ognia, wlać resztę śmietany, wymieszać, dodać likier Cointreau. Na talerze deserowe wyłożyć po 2 porcje musu i dookoła oblać sosem czekoladowym. Podawać np. z ciastkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 01.08.2013 08:10
pyszny deserek
alaaa 03.09.2012 20:33
już czuję ten zapach przyprawy,,
ben-ka 15.07.2012 21:35
jejku to musi być pyszne!
hastalavista 05.06.2012 17:20
pyszny deser!
Łukasz15 31.03.2012 10:07
bardzo smaczny
Ania67 28.03.2012 16:26
rewelacyjny
Dorota59 21.03.2012 15:31
podoba mi sie ten deserek
ewaa 03.12.2011 23:51
pycha
Grazyna0211 03.10.2011 11:01
pyszny deser
IKrakowianka 24.09.2011 20:07
super
aga130982 12.09.2011 15:13
mniam
barbara11561 02.07.2011 08:07
Świetny przepis
Izabela28 18.06.2011 19:48
pyszny ten mus:)
Krystyna32 14.04.2011 07:13
extra
gacopierz23 10.04.2011 22:00
same delicje
MAR3STA 02.04.2011 23:14
świetne!
krzyniu1984 25.03.2011 16:21
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak