Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłek i ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
jabłka 4 szt
szczypiorek siekany 3 łyżki
rodzynki 4 łyżki
śliwki suszone 4 łyżki
orzechy włoskie 4 łyżki
majonez 5 łyżek
miód 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny
seler naciowy 4 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłek i ryżu

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Seler i jabłka pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Śliwki i orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać szczypiorek i rodzynki, połączyć z majonezem i miodem, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2013 17:44
Podoba mi się to połączenie.
pestka 27.07.2013 07:55
bardzo ciekawa sałatka
irenka 16.05.2012 21:36
pyszna
Kuchareczekjeden 11.01.2012 18:55
interesujący przepis
RenataZ-et 22.11.2011 16:18
bardzo dobra sałatka
accee 20.03.2011 19:37
Zrobię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak