Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać 1 szkl wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i kminek, gotować ok 15 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, włożyć do kapusty i gotować 10 minut. Ze smalcu i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Kapustę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek i wymieszać. Boczek pokroić w plastry, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie wyłożyć kapustę, na wierzchu położyć obrane z osłonek parówki, po wierzchu posypać poruszonym serem pleśniowym. Zapiekać w piekarniku ok 25 minut w temp 180 ztopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !