Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt
kapusta biała 1 kg
pomidor 4 szt
boczek wędzony 15 dag
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ser pleśniowy 10 dag
kminek 1/2 łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w kapuście

Kapustę poszatkować, zalać 1 szkl wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i kminek, gotować ok 15 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, włożyć do kapusty i gotować 10 minut. Ze smalcu i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Kapustę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek i wymieszać. Boczek pokroić w plastry, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie wyłożyć kapustę, na wierzchu położyć obrane z osłonek parówki, po wierzchu posypać poruszonym serem pleśniowym. Zapiekać w piekarniku ok 25 minut w temp 180 ztopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.07.2013 20:35
Ciekawy pomysł.
Motorek 12.02.2012 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak