Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem i skórką cytrynową do białości.Dodajemy rodzynki oraz mąkę na przemian z mlekiem.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do ciasta,delikatnie mieszając.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej,wlewamy ciasto.Smażymy około 5 minut po jednej stronie,przewracamy delikatnie na drugą stronę,przyrumieniamy.Podajemy natychmiast z konfityrą lub syropem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smakiem przypomina naleśniki?
  • 5
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pomysłowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne zjadłabym takiego ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    coś jak omlet.smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    fajne
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    CIEKAWY PRZEPIS
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    faktycznie, najlepsze na ciepło - uwielbiam je :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo pomysłowy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !