Sposób przygotowania

Śmietanę i mleko gotować 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Po tym czasie odstawić na 5 minut z palnika. Żółtka, jajko, cukier razem wymieszać. Masę postawić znowu na ogień, dodać jajka z cukrem i mieszając podgrzewać ok. 1 minuty.
Nie dopuścić do zagotowania. Z cukru i wody zrobić karmel. Do małych foremek ulać karmel. Odczekać chwilę, aż trochę zgęstnieje i na wierzch wlać masę powstałą ze śmietany i jajek. Foremki postawić na blaszkę. Pomiędzy foremki nalać ciepłej wody (do połowy foremek). Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika (250 stopni) na 0,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z wody i schłodzić w temperaturze pokojowej. Później odstawić do lodówki na ok. 1 – 1,5 godziny. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !