Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG W ŚMIETANIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg.
śmietana 150 ml.
mąka - -
sól - -
pieprz - -
olej do smażenia - -
natka pietruszki - -
wino białe wytrawne 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG W ŚMIETANIE

Pstrągi oczyścić, popieprzyć, odstawić na godzinę. Po tym czasie opruszyć solą i obtoczyć w mące. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z winem oraz przyprawami, upiec. Po upieczeniu posypać natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 05.07.2011 14:12
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak