Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO JABŁKOWE Z BUDYNIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
masło lub margaryna 250 gram
jajko 2 szt
cukier 3/4 szkl
mleko 2 szkl
budyń waniliowy
jabłka 5-6 szt
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO JABŁKOWE Z BUDYNIEM

Z maki,masła,cukru i jajek zagnieść ciasto podzielić na 2 części zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.Jeden kawałek ciasta rozwałkować na blachę i podpiec 10 min.w 200 stopniach.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu-przestudzić.Jabłka obrać i pokroić na cząstki.Upieczony placek posmarować budyniem ułożyć na nim jabłka.Ciasto z lodówki pokruszyć na wierzch.Piec 35 min w 200 stopniach.Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.05.2011 09:56
pyszne
Henryka2 20.03.2011 18:23
Lubię takie ciasta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak