Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 5 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
białko 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski z parówkami

Parówki obieramy z owijek i kroimy w plasterki tak o grubości ok 2-3 cm. Ciasto francuskie rozkładamy a następnie kroimy kwadraty o długości ok 4 cm. Cebulkę obieramy a następnie kroimy w plasterki, paprykę myjemy wycinamy gniazdo nasienia i również kroimy w kwadraciki. Układamy na cieście francuskim plasterek cebuli, parówkę a na wierzch paprykę i rożki zwijamy do góry i zlepiamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i zapiekamy ok 15-20 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.11.2013 16:03
Muszę kiedyś takie zrobić;)
RenataZ-et 16.05.2013 22:02
świetna przekąska
Łukasz15 03.05.2013 10:05
Fajny pomysł
Miki 13.07.2012 18:07
super
Zoso 30.01.2012 22:13
smakowita przek?ska
Katarzyna156 23.09.2010 17:32
Bardzo ciekawe
Lidia11 02.09.2010 16:47
interesujący przepis
IlonaAlbertos 31.08.2010 00:24
Muszę wypróbować Twój przepis. Zawijaski wyglądają bajecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak