Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PO GRECKU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
ogórki konserwowe 1/2 słoiczka
ciasto naleśnikowe - -
Zalewa:
woda 2 szkl.
ocet 10 % 6 łyżek
olej 1/2 szkl.
cukier 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ketchup 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
olej do smażenia - -
Ziele angielskie całe Prymat 12 ziaren
miruna 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO GRECKU

Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na złoty kolor. Ogórki oraz paprykę pokroić i wymieszać z usmażoną cebulą.

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym.

Wszystkie składniki zalewy ze sobą połączyć. Rybę przekładać warzywami i zalać gorącą zalewą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 13.06.2011 19:44
pycha
Zoso 30.04.2011 10:30
często u nas w domu jemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak