Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka czosnku
mleko 2%
masło
sól
pieprz
cielęcina 1 kg pieczeniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Mięso wkładamy do garnka , do mięsa dajemy cały czosnek przeciśnięty i zalewamy mlekiem parę łyżek i całość wkładamy do lodówki na 2-3 dni . Mleko ma prawo i może skisnąć . Po tych dniach odlewamy mleko i musimy osuszyć , następnie sypiemy solą pieprzem , posmarować masłem i wkładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy do 1,5 godziny aż będzie miękkie. Następnie ostudzoną pieczeń pokroić w bardzo cienkie plasterki wykładamy na półmisek i podawać z zimnym sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.12.2012 19:14
same pyszności
babcia
babcia 25.12.2012 19:14
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak