Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z resztek różnych mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 10 dag
wieprzowe mieso 10 dag
królicze mięso 10 dag
cielęce mięso 10 dag
włoszczyzna 1 porcia
cebula 1 szt.
czosnek 5 ząbki
olej 1 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
ziemniak 6 szt
rosół z kostki 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z resztek różnych mięs

Olej rozgrzać w rondlu dodać słoninę,kawałki mięsa,posiekaną cebulę,obraną pokrojoną włoszczyznę,zmiażdżony z solą czosnek oraz przecier,rondel przykryć podlewając rosołem dusić,aż mięso będzie miękkie,dodać obrane ziemniaki,dusić do miękkości,przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak