Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski zbójnickie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 1|2kg
słonina 8dag
cebula 5dag
jajko 2
mąka ziemniaczana 2dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski zbójnickie

Pół kilograma ziemniaków obrac,ugotować przecisnąć przez praskę.Resztę ziemniaków umyć zetrzeć na tarce o małych oczkach ,odcisnąć sok.Starte ziemniaki połączyć z ugotowanymi ,dodać sól,mąke,jajka i dokładnie wymieszać na jednolitą mase.Łyżka maczaną we wrzątku kłaśc kluski na gotującą sie,osoloną wode.Ugotowane kluski wyjąć łyżka cedzakową .Podawać polane słonina i cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 01.06.2011 06:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak