Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z galaretek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wszystkie podane są niżej

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z galaretek

Upiec biszkopt

Masa: Ugotować 3-4 galaretki różnych kolorów i dać każdą na osobne naczynie do zastygnięcia (można dać trochę mniej wody lub żelatynę, żeby były twarde). Osobno zagotować 1 szkl. mleka z 1 szkl. cukru i ostudzić. Rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny w 1/2 szkl. ciepłej wody. Do ostudzonego mleka dodać galaretkę pokrojoną w kostkę, 1 szkl. dobrej ubitej śmietany i tę rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wszystko wylać na biszkopt i do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak