Sposób przygotowania

Boczek zalać wodą ugotować.Miekki wyjąć,a do wywaru wrzucić drobno pokrojone pieczarki,marchewke i pietruszkę.Doprowadzić do wrzenia,po czym gotować na niewielkim ogniu około 30min.Następnie wlać żur,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować,dodać śmietane,pokrojony w cienkie paski boczek,pieczony schab,szynkę i pokrojona w plasterki kiełbase.Zamieszać.Podawać z jajkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !