Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur stryszewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15dag
marchewka 1
pietruszka 1
wędzony boczek 50dag
szynka 10dag
kiełbasa 10dag
żur 2szkl
śmietana 1|2szkl
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Żur stryszewski

Boczek zalać wodą ugotować.Miekki wyjąć,a do wywaru wrzucić drobno pokrojone pieczarki,marchewke i pietruszkę.Doprowadzić do wrzenia,po czym gotować na niewielkim ogniu około 30min.Następnie wlać żur,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować,dodać śmietane,pokrojony w cienkie paski boczek,pieczony schab,szynkę i pokrojona w plasterki kiełbase.Zamieszać.Podawać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 22.01.2012 21:50
mój ulubiony
olkaaa 19.01.2012 07:54
jeszcze nie próbowałam
Ewa111 24.05.2011 18:41
pyszny żurek
kate.500 21.03.2011 08:22
smacznosc...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak