Sposób przygotowania

Mięso pokroić w 4 plastry, natrzeć solą, pieprzem i papryką i usmażyć na gorącym oleju po 8 minut z każdej strony. Na tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażyć pokrojoną w plasterki cebulę i po chwili dodać pokrojone w plasterki ogórki. Chwilę dusić, po czym oprószyć mąką i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić bulionem. Gotować ok. 5 minut, potem dodać śmietanę i zioła. Doprawiamy octem. Mięso podajemy z ziemniakami i sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawe danie, musi byc smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !