Sposób przygotowania

Sześć białek mocno schłodzić w lodówce,ubić mikserem na sztywną piane,wsypując powoli 4 łyżki cukru.Mąkę przesiać do piany,ostrożnie wymieszać.Ciasto biszkoptowe rozprowadzić równomiernie na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Wstawić do piekarnika,piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni.Biszkopt wyłożyć na wilgotną ściereczkę,zdjąć pergamin.Przygotować krem:pół szklanki mleka utrzeć z budyniem w proszku i 8 łyżkami cukru.(budynie rozrabiamy w połowie ilości mleka).Resztę mleka zagotować z laską cynamonu.Następnie cynamon usunąć,dodać rozprowadzony budyń,wymieszać.Ponownie zagotować,ostudzić,od czasu do czasu mieszając.Anyżówkę rozcieńczyć 50 ml wody zagotować z 3 łyżkami cukru,cynamonem i skórką z cytryny.Pozostawić na ogniu przez 5-10 minut.Usunąć skórkę cytrynową.Budyń rozprowadzić na biszkopcie.Ciasto zrolować za pomocą ściereczki,od szerszego boku.Polewą anyżkową posmarować wierzch rolady.Ostatnie białko ubić na pianę z 3 łyżkami cukru.Pianą napełnić szpryckę z końcówką w kształcie gwiazdki,ozdobić roladę.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ambitne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !