Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto skandynawskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 400 g
woda letnia 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
grzyby leśne 250 6
łosoś
bulion warzywny 2,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto skandynawskie

Wodę z bulionem wymieszać i gotowac na małym ogniu
Czosnek wymieszać z oliwą i masłem i podsmażyć w dużym naczyniu. Do tego dodać ryż i grzyby-wymieszać.
Można dodać trochę wina i gotować. Następnie dodać bulion do czasu aż ryż go wchłonie. Gotowac aż ryż stanie się miękki.Na koniec można dodać łososia i natke pietruszki :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 02.05.2011 23:29
Jeszcze nigdy risotta nie przyrządzałam, ale chyba wielki czas, bo trafiam na coraz więcej takich pysznych przepisów :)
kate.500 29.03.2011 08:12
pysznie wyglada...
mdepfs 30.01.2011 20:08
uwielbiam kuchnie skandynawska :)
iwona332 22.09.2010 22:33
super
Anna210 31.08.2010 14:15
musze sprobowac !
Agnieszka191 27.08.2010 19:29
oby smakowało lepiej niż wygląda
pauluna
pauluna 24.08.2010 16:08
ciekawe
RenataZ-et 23.08.2010 21:14
Ja też bardzo lubię risotto :)
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:45
uwielbiam risotto
plocia 23.08.2010 11:24
to zdecydowanie dla mnie ;:)
marzencia2007 22.07.2010 15:16
wyglada super ;)
grasylwia 11.06.2010 10:52
Proste i pewnie smaczne :)
rosik93 06.06.2010 18:15
Lubie risotto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak