Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,cebulę,mrożone warzywa, nastepnie dodać pokrojone mięso z kurczaka. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C.

Powyższe danie podawać ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Użyłam mieszanki warzywnej z marchewką, cukinią, groszkiem cukrowym i kukurydzą.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    zjadłabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !