Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z indyka panierowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
przyprawa kucharek smak lata 8 łyżeczek
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżki
olej 4 łyżki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z indyka panierowane

Piersi z indyka umyć i osuszyć. Mięso pokroić w małe medaliony, rozbic tłuczkiem i posypać z obu stron Przyprawą Kucharek Smak Lata.
Jajka wymieszać ze 100 ml mleka, maczać medaliony i panierować z obu stron w bułce tartej Indyka obsmaż równomiernie na patelni z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 23.06.2011 09:24
świetne
kochanyptysiu 30.03.2011 21:00
super
bejciu24 20.03.2011 18:08
te medaliony są na medal

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak