Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z prosa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 125 gram
proso 125 gram
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 1 szt.
miód 1 łyżka
mielone migdały 1 łyżka
banan 1 szt.
jabłko 1 szt.
mandarynka 1 szt.
pomarańcza 1 szt.
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z prosa

Proso gotować 10 minut w wodzie z mlekiem i przestudzić. Utrzeć twaróg, mleko, żółtko, wymieszać z ugotowanym prosem, miodem, migdałami i pokrojonymi w cienkie plasterki owocami. Dodać pianę ubitą z białka i ostrożnie wymieszać. Napełnić masą natłuszczoną formę sufletową i piec 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.12.2011 21:25
Ciekawy przepis. Warto wypróbować.
Motorek 28.03.2011 19:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak