Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć je do lodówki.

Twaróg zetrzeć z cukrem, jajkami oraz cukrem waniliowym.

3 łyżki śmietany kremówki odlać, a resztę wymieszać z kwaśną śmietaną, przelać do masy serowej i utrzeć.

Czekoladę rozpuścić, dolać odłożoną śmietanę kremową, podgrzać. Następnie przelać do masy serowej, wlać rum i starannie wymieszać.

Ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Rozłożyć na cieście krem i piec w piekarniku ok. 70 min., w temp. 200 st. C.

Przestudzony sernik posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !