Sposób przygotowania

Szynkę natrzeć oregano, pieprzem i solą, naciąć w kratkę i posmarować olejem. W nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną. Do brytfanny wlać szklankę gorącej wody i piec szynkę w dobrze nagrzanym piekarniku około 2,5 godziny.
W połowie pieczenia do brytfanny włożyć pokrojoną marchew i cebulę, dolać trochę wody.
Mięso obracać i polewać sosem wytwarzanym podczas pieczenia.
Sos przecedzić, dopełnić gorącą wodą do objętości 3 szklanek i zagotować . Zagęścić mąką. Obrane jabłka pokroić na cząstki. Wino zagotować z cukrem i cynamonem, włożyć jabłka , a gdy będą miękkie-ale nie mogą się rozpadać-wyjąć. Obrać małe cebulki, włożyć do rozgrzanej margaryny z miodem, posolić , lekko zrumienić. Szynkę pokroić w plastry i obłożyć na półmisku cebulkami i jabłkami Sos podać osobno w sosjerce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pewni każdy chciałby ja schrupać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    na pewno pyszna jest taka szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczna i bez konserwantów!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszne mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    siper
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Lubie takie pieczone mięsko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    bardzo dobre domowe, pieczone mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Nie ma to jak domowa szynka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny prEpis,wykorzystam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !