Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety mięsno-selerowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina mielona 200 gram
seler 100 gram
mąka sojowa 2 łyżki
sól
natka pietruszki
cebula biała 1 szt.
keczup 1 łyżka
olej do smażenia
pomidor kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety mięsno-selerowe

Zagnieść mięso ze starym selerem, mąką sojową, posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki, keczupem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować z masy krokiety i usmażyć na oleju z obu stron na złocistożółty kolor.
Plasterki pomidora i sera ułożyć na krokietach i jeszcze raz krótko zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.04.2011 07:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak