Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brokułów z bryndzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły
wywar z warzyw 1,5 l
zielona pasta z curry 1\\2 łyżeczki
śmietanka 12-procentowa 200 ml
bryndza 250 g
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brokułów z bryndzą

Wystarczą 3 główki brokułów , i najpierw trzeba odciąć same kwiatostany i ugotować do miękkości . Zmiksować a potem dodać pastę , jeśli lubimy taka pastę możemy dać jej więcej . Mieszamy dokładnie wszystko , potem doprawiamy śmietaną . Bryndzę rozpuszczamy na patelni . Do każdego talerzyka zielonej zupy włożyć po kilka białych kleksów i posypać płatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.10.2012 18:09
super
babcia
babcia 03.10.2012 18:09
super
olkaaa 02.12.2011 07:59
nie próbowałam
piotereq 04.09.2011 15:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak