Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEDEŃSKI SERNIK ZOSII

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier puder 40 dag.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 20 dag.
polewa biała 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 ciemna
twaróg 1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: WIEDEŃSKI SERNIK ZOSII

Białka ubić, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Ser zemleć, zmiksować z masłem i masą żółtkową, połączyć z pianą i mąką. Piec w temp. 180 stopni C. ok. 40 min. Ostudzić, polać polewą biała, ciemną polewą zrobić wzorek. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 19.02.2013 11:50
pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak