Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie według Agi

Nie podaję proporcji bo każdy robi taką ilość ile będzie mu potrzebne.Ugotowane ziemniaki przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa(wolę maszynka bo w prasce jednak zostają małe grudki).Stolnicę obsypujemy mąką,wykładamy ziemniaki.Dodajemy jajko i mąkę(3:1 więcej ziemniaczanej)Wyrabiamy gładkie ciasto.Robimy wałeczek,tniemy jak na kopytka,robimy kulki i w każdej robimy dziurkę.Gotujemy w osolonym wrzątku ok.5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 22.02.2012 12:25
smaczne
jeta72 04.01.2012 13:37
pyszne
kulek 11.07.2011 12:41
dobre
Justyna Jussstiii 30.03.2011 13:55
extra
novita23 20.03.2011 13:34
uwielbiam takie kluchy:)
joanna77 20.03.2011 13:10
jeszcze sosik pieczarkowy,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak