Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1,5 kg
polewa czekoladowa 1 opak
płatki czekoladowe 0,5 opak
galaretka brzoskwiniowa 1 opak
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z jabłkami

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Z białek i cukru ubić pianę, dodawać stopniowo żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać, przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 175 stop.przez ok.30 minut.
MASA JABŁKOWA
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, przełożyć do rondla, przesmażyć na wolnym ogniu z cukrem.
Jabłka zestawić z ognia, wsypać galaretkę do jabłek i dobrze wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą jabłkową, przykryć drugą połową ciasta.
Gotową polewę polać ciasto i posypać płatkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 21.03.2011 09:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak