Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Z białek i cukru ubić pianę, dodawać stopniowo żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać, przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 175 stop.przez ok.30 minut.
MASA JABŁKOWA
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, przełożyć do rondla, przesmażyć na wolnym ogniu z cukrem.
Jabłka zestawić z ognia, wsypać galaretkę do jabłek i dobrze wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą jabłkową, przykryć drugą połową ciasta.
Gotową polewę polać ciasto i posypać płatkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !