Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone duszaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0.5
ziemniaki 10
cebule 3
marchewki 2
burak ćwikłowy 1
kiełbasa 2
boczek 15 dag
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone duszaki

warzywa myjemy i obieramy. Kapuste szatkujemy, ziemniaki, marchewke, buraczka i cebule kroimy w talarki. Kiełbase i boczek w kostke. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem, a nastepnie na przemian układamy warstwy warzyw i miesą, kończąc na warstwie kapusty. Miedzy czasie co pewien czas posypujemy lekko jarzynką i pieprzem. Na wierch kładziemy 2 łyżeczki tłuszczu i przykrywamy. Pieczemy w temp 200* ok 45 minut - w trakcie mieszamy kilka razy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.07.2012 21:47
pycha;)
Myszka75 07.05.2011 08:06
fajna sprawa:)
Mati13 01.04.2011 19:18
uwielbiam duszaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak