Sposób przygotowania

warzywa myjemy i obieramy. Kapuste szatkujemy, ziemniaki, marchewke, buraczka i cebule kroimy w talarki. Kiełbase i boczek w kostke. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem, a nastepnie na przemian układamy warstwy warzyw i miesą, kończąc na warstwie kapusty. Miedzy czasie co pewien czas posypujemy lekko jarzynką i pieprzem. Na wierch kładziemy 2 łyżeczki tłuszczu i przykrywamy. Pieczemy w temp 200* ok 45 minut - w trakcie mieszamy kilka razy całość.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam duszaki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    fajna sprawa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !