Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 70 dag
cebula 1 szt
mąka 2 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Mięso pokroić na kawałki, osolić, oprószyć mąką. Osmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli do miękkości. Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, liść laurowy, zagotować. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak