Sposób przygotowania

Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Do ubtej piany dodać odrobinę cukru, kakao i cały czas mieszać, aby masa była sztywna. Przygotowaną masę przyłożyć do szprycy. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą szprycy z 1/4 masy wycisnąć 8 krążków pustych w środku(o średnicy około 10 cm). Przygotowaną blachę włożyć do piekarnika na około 10-11 godzin w temperaturz 90 C (w ten sposób bezy wysuszą się). Z reszty masy białkowej wycisnąć 8 kółek(także o średnicy 10 cm). Przygotowane krążki suszyć w 90 C około kilka godzin. Przygotowane krążki odstawić, aby ostygły. W międzyczasie śmietanę ubić z odrobiną cukru na sztywną masę. Na samym początku na krążki nałożyć śmietanę (najlepiej za pomocą szprycy) i pryzkryć to krążkami. Na środek masy nałożyć 1 kulkę lodów i po boku udekorować pozostałością ubitej śmietany. Od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !