Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kaszy i twarożku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2,5 szkl
cukier 4 łyżeczki
wanilia
kasza manna 0,5 szkl
żółtko jajek
serek homogenizowany 0,5 opak
syrop owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kaszy i twarożku

Połowę mleka zagotować z cukrem i wanilią, a pozostałym zimnym mlekiem rozprowadzić kaszę. Na wrzące mleko wlać kaszę i ciągle mieszając łyżką gotować na słabym ogniu ok. 10 minut. Następnie zestawić rondelek z ognia, dodać żółtka, bardzo szybko wymieszać aby jajko się nie ścięło i połączyć z twarożkiem, póki kasza gorąca. Ubić kaszę łyżka drewniana w tym samym rondelku, w którym się gotowała, na puszystą masę. Gorący krem wyłożyć do salaterki oblanej zimną przegotowaną wodą i posypaną cukrem i zastudzić. Gotowy krem polać syropem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak