Sposób przygotowania

Cytryny sparzyć wrzątkiem. Przekroić je wzdłuż odcinając pokrywki. Następnie wydrążyć z nich miąższ. Przygotowane skorupki wraz z pokrywkami owinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. W międzyczasie wino połączyć z cukrem i gotować je przez kilka minut. Przygotowany napar ostudzić. W miąższu cytryn usunuąć pestki i białe skórki. Za pomocą blendera zmiksować miąższ z cytryn. Do schłodzonego wina dodać miąższ z cytryn. Wszsytko wymieszać , pryzkryć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Przed samym wyjęciem deseru z zamarażalnika dodać ubite na sztywno białka z odrobiną soli i likierem pomarańczowym. Romrożoną masę cytrynową połączyć z białkiem jaj za pomocą blendera. Wyjąć z zamrażalnik skórki cytrynowe. Napełnić je masą cytrynową i przykryć pokrywkami. Od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !