Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cytryna 1 ćwiartka
cukier puder 1 łyżka
cynamon około 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat kilka szt
czekolada mleczna 1 tabliczka
orzechy włoskie obrane, kilka szt
dżem wiśniowy do smaku
płatki migdałowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki czekoladowe

Do rondelka wlać wodę (powyżej dna garnka) dodać kilka goździków, ćwiartkę cytryny, cynamon, cukier puder i obrane gruszki(pozbawić je skórek i gniazda nasiennego ze środka). Gotować do miękkości gruszek. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę , a na suchej patelni przysmażyć dżem wiśniowy z orzechami włoskimi. Ciepłe gruszki nafaszerować gorącym dżemem i wiśniami. Na talerzykach ułożyć gruszki, polać gorącą czekoladą i na wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak