Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy i dodajemy do niego drożdże. Po chwili dodajemy również cukier i żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy. Po chwili dorzucamy do mleka z drożdżami przesiana mąkę, wszystko starannie mieszając. Na zakończenie dodajemy również ciepłą margarynę i szczyptę soli. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto. Gotowe ciasto rozwałkujemy (nie mocno) i wycinamy duże kółka z mniejszymi w środku. Smażymy na oleju.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    też takie robię,są pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    domowe najlepsze!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !