Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną kapustę, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie odparować nadmiar płynu. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, pieczarki i czosnek. Do zimnych ziemniaków dodać cebulę z pieczarkami, kapustę, szczypiorek, jajka, mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki gr 1 cm, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem grzybowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !