Sposób przygotowania

Dojrzały ananas przekroić na pół (razem z liśćmi), wydrążyć środek, usunąć twardy rdzeń, miąższ pokroić w kostkę. Wyciekający sok zebrać do miseczki. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok. Dwie obrać i pokroić w kostkę. Granat przekroić, wyjąć pestki. Jeżeli użyjemy porzeczek, opłukać je i oderwać od łodyżek (najlepiej za pomocą widelca). Owoce przełożyć do wydrążonych połówek ananasa, posypać pestkami granatu lub porzeczkami. Polać sokiem pomarańczowym wymieszanym z ananasowym i rumem. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi genialnie! :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !