Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane wg Joli

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nieszanka warzywna do marynat 5 łyżek
Gorczyca biała cała Prymat 5 łyżek
papryka czerwona 1 kostka
ogórki 3 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane wg Joli

Ogórki wybieramy małe i zdrowe
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
5 szklanek wody
5 łyżek z czubkiem cukru
1 płaska łyżka soli
Ogórki układamy w słoiku na sztorc. Do każdego słoika wsypać 1 łyżkę mieszanki warzywnej do marynat 1 łyżeczke gorczycy i po kilka kostek czerwonej papryki.
Zagotować zalewę, zalać słoiki, ułożyć słoiki w dużym garnku, zalać ciepłą wodą.
Pasteryzować, od zagotowania 5 min, wyjąć słoiki, odstawić do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 20.03.2011 17:59
Korniszonki zawsze mile widziane
Małgorzata113 20.03.2011 08:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak