Sposób przygotowania

Chleb kroimy w kromki o grubości 1 cm. Ścinamy z nich skórkę. Każdą kromkę cienko smarujemy masłem, przekrawamy ją na 2 trójkąty. Średnią blaszkę smarujemy masłem, układamy na niej pierwszą warstwę kromek (masłem do góry). Posypujemy ją cynamonem, żurawiną i rodzynkami. Następnie układamy drugą warstwę kromek (również masłem do góry), posypujemy ją cynamonem, rodzynkami i żurawiną. Analogicznie postępujemy aż do wyczerpania składników.
Przygotowujemy sos: jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodajemy mleko i sól, miksujemy jeszcze przez chwilę. Sosem zalewamy pudding i zostawiamy na 20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy pudding przez 45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Iwonko- to cos dla mnie . Polubiłam te puddingi w wersjach i na słodko i wytrawnie .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    fenomenalny pudding !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !