Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 2 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
kiełki rzodkiewki 1 pojemniczek
ogórek 1 sztuka
majonez sałatkowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepką

Ogórek umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kalarepki obrać i też zetrzeć na tarce. Na półmisku ułożyć plastry ogórka, na nie kalarepkę i na wierzchu ułożyć startą rzodkiewkę, wymieszać z kiełkami. Całość oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.02.2012 21:06
zapowiada się smakowicie i zdrowo
radosna29 05.01.2011 21:09
fajny przepis ciekawy wyprubuje jak bedzie kalarepa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak