Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki z masła orzechowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 350 g
cukier puder 2 szklanki
masło 25 dkg
czekolada gorzka

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki z masła orzechowego

W misce dokładnie utrzeć masło orzechowe, masło i sukier puder. Włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formować z masy małe kuleczki. Włożyć ponownie do lodówki na co najmniej 2 godziny. A jeszcze lepiej do zamrażalki. Czekoladę stopic na parze. Trufelki maczać w czekoladzie i zostawić do jej ostygnięcia.
Smacznego!!!

--> trufelki są słodkie więc nie radze zastępować czekolady gorzkiej mleczną
--> jeśli masa jest bardzo rzadka można dosypac więcej cukru pudru
--> masło orzechowe kupić takie kremowe, bez dodatków orzeszków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.08.2012 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak