Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leśne roladki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
grzyby leśne 40 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
schab 4 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: leśne roladki

W rondelku wkładamy łyżkę masła podgrzewamy,wrzucamy posiekaną cebulę i kostkę rosołową i szklimy na złoty kolor,następnie wrzucamy oczyszczone i posiekane grzyby,chwilę smażymy i doprawiamy pieprzem i dolewamy pół szklanki wody,dusimy na małym ogniu aż woda odparuje często mieszając.Po ostudzeniu dodajemy jajko i tyle bułki tartej żeby miało zwartą konsystencję.Kotlety schabowe cienko rozbijamy,z jednej strony posypujemy solą i pieprzem i nakładamy farsz,zawijamy roladę zakrywając brzegi.Gotowe rolady zawijamy w folię aluminiową jak cukierki zakręcając brzegi.Podsmażamy na suchej patelni ze wszystkich stron,następnie przenosimy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 min.Po tym czasie zdejmujemy folię włączamy opiekanie i zarumieniamy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak