Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
cukinia 1 mała
ogórek zielony 1/2 szt
kalafior parę rózyczek
brokuł parę rózyczek
oliwa 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z curry

Filety myjemy i kroimy w kostkę,posypujemy solą i curry,dodajemy oliwę i zostawiamy na 20 min.Na rozgrzanej teflonowej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka,po 5 min dodajemy pokrojoną cukinię,ogórka ze skórką pokrojonego w słupki oraz kalafiora i brokuła i posiekany czosnek,doprawiamy solą i podlewamy wodą.przykrywamy i dusimy aż warzywa zmiękną.Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 09.05.2011 07:31
ciekawe
Krystyna32 16.04.2011 08:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak