Sposób przygotowania

Na blachę do pieczenia lub duży talerz kładziemy papier do pieczenia i smarujemy go jedną łyżką masła.W rondelku rozgrzewamy drugą łyżkę masła i podsmażamy sezam,który po podsmażeniu wsypujemy do miseczki.Obrane i pokrojone w kawałki banany dokładnie mieszamy z imbirem.W tym samym rondelku podgrzewamy trzecią łyżkę masła,dodajemy wodę cukier,ocet smażymy mieszając aż z łyżki będą się ciągły nitki lukru,jak już zbrązowieje odstawiamy bo się łatwo może przypalić.Kawałki bananów zanurzać w lukrze potem w sezamie i odkładać na talerz do ostygnięcia.To samo można zrobić z jabłkami,wielkość kawałków zależy od nas.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !