Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa kombinowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
parówki 3 szt
boczek 100 g
ogórki kiszone 3 szt
woda 2 l
zupa 4 gulaszowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa kombinowana

Cebulę, boczek, parówki i ogórki posiekać. W garnku rozgrzać odrobinę oleju wrzucić cebulę i boczek, gdy się lekko podsmażą dodać parówki i ogórki. Smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalać 1 litrem wody. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Gotować, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Zupy rozrobić w 1 litrze wody. Dodać do garnka i mieszając doprowadzić do zagotowania, potem gotować około 5 minut i gotowe. Można doprawić pieprzem i solą, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.11.2013 13:23
bardzo lubię zupy gulaszowe
PaniMISIOWA 11.09.2011 10:03
pyszności... i za to należy się głos!
Dorota61 28.06.2011 19:52
pychotka
cukiereczek 24.03.2011 08:42
szybka i pyszna zupa
Misiek1 20.03.2011 13:51
Uwielbiam gulaszową!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak