Sposób przygotowania

Cebulę, boczek, parówki i ogórki posiekać. W garnku rozgrzać odrobinę oleju wrzucić cebulę i boczek, gdy się lekko podsmażą dodać parówki i ogórki. Smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalać 1 litrem wody. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Gotować, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Zupy rozrobić w 1 litrze wody. Dodać do garnka i mieszając doprowadzić do zagotowania, potem gotować około 5 minut i gotowe. Można doprawić pieprzem i solą, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam gulaszową!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    szybka i pyszna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    pychotka
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności... i za to należy się głos!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię zupy gulaszowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !