Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z kluskami kładzionymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
ziemniaki 3 szt
filet z dorsza 1 szt
filet z tołpygi 1 szt
jajko 2 szt
mąka 6 łyżek
śmietana kwaśna 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koperek 1/2 szt
sól do smaku
bulion warzywny 5 szklanek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z kluskami kładzionymi

W garnku gotujemy bulion,wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę i masło,gotujemy 5 min,dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,liść laurowy i pieprz,przykrywamy i gotujemy do miękkości .Z jajka i mąki przygotowujemy ciasto,kładziemy łyżeczką do zupy,gotujemy minutkę,dodajemy śmietanę i mieszamy,na wierzch kładziemy pokrojone w dużą kostkę filety i gotujemy jeszcze 10 min pod przykryciem,doprawiamy solą i pieprzem posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak