Sposób przygotowania

Filety z dorsza kroimy w kostkę ,cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy rybę i smażymy około 5 min na dużym ogniu,rozgniatając rybę widelcem,następnie ją studzimy.Do ryby dodajemy jajko,bułkę tartą ,szczypiorek,skórkę z cytryny,doprawiamy do smaku,mieszamy i formujemy 6 podłużnych pulpetów.Na patelni podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę,dodajemy pomidory także pokrojone w kostkę,słodką i ostrą paprykę i dusimy 5 min.Jarzyny przekładamy do naczynia żaroodpornego a na wierzchu kładziemy pulpety.Wstawiamy do piekarnika na 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !