Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki lub na deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 50 ml
cukier do smaku
cukier waniliowy do smaku
cynamon do smaku
jabłka 1 champion

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki lub na deser

Jabłka najlepiej champion obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, żeby jabłka się nie przypaliły zanim puszczą sok. Smażymy przez kilka min, w zależności też od gatunku jabłek. W zależności od gatunku jabłek czasami trzeba je lekko dosłodzić. Opcjonalnie można dodać cukier waniliowy i cynamon. Takie jabłka można użyć do szarlotki, deseru lub do weków na zimę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.02.2014 12:54
pyszne jabłuszka
Krystyna32 13.08.2013 19:18
przydatny przepis
Katarzyna59 01.07.2013 07:43
bardzo przydatne
Łukasz15 06.01.2013 12:07
Bardzo przydatny przepis
smakoszek 04.10.2012 19:04
lubię zajadać czasem bez szarlotki:)
TEtalicha 04.08.2012 17:18
super jabłuszka
Pietruszka 22.05.2012 21:24
na pewno są pyszne.
Ziabela 07.04.2012 10:59
mm dobre i zdrowe;)
olkaaa 07.04.2012 09:06
pycha
Iwona43 09.12.2011 08:20
też podobne robię:)
calliope 08.11.2011 18:51
uwielbiam! :)
ziutula
ziutula 03.11.2011 12:56
ja takie prażone to zjadam jak dżem a do szarlotki obowiązkowo...
Marlena/Kinia 15.10.2011 16:20
pyszne
daria899 29.08.2011 17:19
mniam
Ania67 12.04.2011 09:45
super sprawa
Ewelina38 04.04.2011 22:34
uwielbiam szarlotkę więc fajny przepis na jabłuszka przyda się bardzo - dodaję do swojej księgi :)
Teresa19 21.03.2011 13:19
Też tak smażę, pyszne ,polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak